Главная » 2013 » Апрель » 15 » Кубок світу завітає до України
20:53
Кубок світу завітає до України
18 квітня 2013 року в рамках підготовки до 20-го Чемпіонату світу з футболу, який відбудеться в Бразилії влітку 2014 року, на НСК "Олімпійський" прибуде головний світовий футбольний трофей - Кубок FIFA, повідомили УНН у прес-службі стадіону.

Кубок буде перебувати в Україні лише один день, після чого відправиться до Бельгії. У Києві всі вболівальники та шанувальники футболу зможуть побачити трофей в "Олімпійському дворику" головної спортивної арени країни з 14:00 до 20:00.

Першими в цей день Кубок побачать представники ЗМІ. Презентація за участю представників Федерації футболу України та Національної збірної нашої країни з футболу для них розпочнеться цього дня о 10:45 у Панорамні ложі стадіону.

Довідково: Чемпіонат світу з футболу (Кубок світу з футболу) — міжнародне футбольне змагання, в якому беруть участь чоловічі збірні команди країн — членів ФІФА. Змагання проводяться раз на чотири роки, починаючи з першого турніру в 1930 році (у 1942 та 1946 роках турнір не розігрували через Другу світову війну). Відбірні матчі до фінального турніру можуть відбуватись упродовж трьох років до початку чергового чемпіонату світу.

Фінальна частина чемпіонату світу, у якій беруть участь 32 збірні команди, проводиться у декількох містах країни-господаря (або країн-господарів) і триває близько місяця. Кубок світу з футболу має найбільшу у світі аудиторію з-поміж усіх спортивних змагань.

За всю історію розіграшів чемпіонатів світу лише вісім країн завойовували звання переможців. Найбільша кількість титулів в активі Бразилії — п'ять разів вони ставали переможцями. Італіязавойовувала Кубок світу чотири рази, Німеччина — три; Аргентина і Уругвай перемагали по два рази, і по одному разу кубок здобували Франція, Англія і Іспанія

Єдина людина 3 рази ставала переможцем Кубка світу як гравець — Пеле (Маріо Загало і Франц Бекенбауер перемагали і як гравці, і як головні тренери). Ще 20 гравців були дворазовими чемпіонами (переважно бразильці, а також 4 гравці збірної Італії і 1 — збірної Аргентини). Вітторіо Поццо — єдиний головний тренер, який двічі перемагав у чемпіонаті світу.

Гравцеві, який забив найбільше голів на чемпіонаті світу, з 1930 року вручають футбольну нагороду, яка називається Золотий бутс чемпіонату світу.
Категория: Премьер Лига | Просмотров: 522 | Добавил: Nogard | Теги: Кубок мира | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]