Главная » 2013 » Апрель » 30 » Чигринский: "Чемпіонство - це не прос­то виграш внутрішнього турніру, а вихід до Ліги чемпіонів"
18:32
Чигринский: "Чемпіонство - це не прос­то виграш внутрішнього турніру, а вихід до Ліги чемпіонів"
Жоден чемпіонський титул не дається легко. Хоча нинішній турнір ми почали з великим ентузіазмом, саме так його й завершуємо. А взагалі найпам’ятніше чемпіонство особисто для мене — перше, коли повернувся в Донецьк після оренди в запорізькому «Металурзі». Тоді ми лише в передостанньому турі зрівнялися з «Динамо» за очками. У заключному матчі в Києві впродовж зустрічі програвали 0:2, потім відігралися, причому перший гол — на моєму рахунку. Згодом, уже в Кривому Розі, виграли в динамівців у «золотому» поєдинку. Багато було емоцій! Те чемпіонство вийшло вистражданим. Тим більше, для мене, на той момент 18-річного.

— Що сказав після матчу з «Металістом» Мірча Луческу?
— Сказав, що ми — молодці. Зробили хорошу справу, але є ще чотири гри в чемпіонаті й матчі на Кубок України. Тому треба гідно завершити сезон.

— Перенасичення чемпіонськими перемогами статися не може?
— Ні. Плюс, усі ж розуміють, що виграш внутрішнього турніру — це не прос­то чемпіонство, а вихід до Ліги чемпіонів. У футбол грають для того, щоби залишити слід. І чим більше ти здобуваєш титулів, тим він вагоміший. Це підбадьорює, стимулює прогресувати. До речі, ми постараємося в іграх, що залишилися, максимально поліпшити статистичні показники, щоби побити низку рекордів. Це не тільки приємно, а й почесно.

— У матчі з «Металістом», у епізоді з голом, ви пішли на перехоплення, відтак позиційно помилилися…
— Так, подібні похибки робити не можна, тим більше центральному захиснику. У тому моменті відчував, що встигаю, але не влучив по м’ячу.

— Ракицький та Кучер не змогли зіграти через дискваліфікацію. А вас і Сергія Кривцова багато експертів уважають десь одноплановими центр­беками. Згодні?
— Не знаю, хто так вважає. Може, хіба що за антропометричними даними… Почуваюся під час гри комфортно з усіма хлопцями, питання тільки у взаєморозумінні на полі. А це все напрацьовується на тренуваннях, у спілкуванні.

— Зараз у «Металіста» й «Динамо» однакова кількість очок. Кому віддаєте перевагу?
— Не знаю. Із «Динамо» не грав, а ось «Металіст» дуже пристойно виглядав. Нікому не симпатизуватиму.

— Наскільки вам нинішнє чемпіонство допоможе відновити свої колишні кондиції та вийти на той рівень Дмитра Чигринського, який ми всі пам’ятаємо?
— Цей процес не зупиняється. Відчуваю, що поступово набираю потрібні фізичні та ігрові кондиції. Так, провів тільки кілька матчів. Може, не найвизначальніших. Але несерйозних поєдинків не буває. І, звичайно, в мене є мотивація грати більше, працювати краще…


Категория: Премьер Лига | Просмотров: 500 | Добавил: antondzuba111 | Теги: Премьер-лига, Дмитрий Чигринский, Шахтер (Донецк) | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]